REGN, VIND, ALKOHOL OG FANTASTISKE BANDS

VI STARTER DEN INTERNATIONALE EMERGENZA FINALE MED ET HJERTE FULD AF PASSION

REGN, VIND, ALKOHOL OG FANTASTISKE BANDS

Emergenza Festival 08/11/2017

Lad os starte med nogle facts: Finalen 2017 er ramt af dårligt vejr. Kan vejret virkelig besejre vores energi og passion? Det er i virkeligheden det, der er spørgsmålet.

Der er meldt regn, tordenvejr og stærk vind de næste tre dage. Tre dage som normalt er fyldt med sjov, alkohol, adrenalin og rock'n'roll. En tid, hvor bands fra hele verden deler 1 scene og viser verden (og en række anerkendte dommere), hvad de har at byde på. Der hersker en fantastisk atmosfære uanset vejret, og hvem tager sig af det? Vi gør ihvertfald ikke.

Vi er fuldstændigt ligeglade, vi suger bare musikken til os. Musik som er skabt i Schweiz, Danmark, Belgien, Norge, Sverige, Australien, Rusland, Italien, Korea, Polen, Japan, Spanien, Frankrig, og Tyskland. Og vi får yderligere en speciel guest fra Munchen, Tyskland som åbner hele eventyret.

Dette er de olympiske lege i rock'n'roll. Hvor bands ikke konkurrerer, men spiller for fuld udblæsning og hepper på hinanden.

Men er det ikke også klart? Hvorfor skulle dårligt vejr stoppe vores festival? Hvorfor skulle vi gå ned på regn, når vi kan synge under den. Lad os gøre en ting klart. Vi giver ikke en skid for regnvejr. Vi er rock'n'rollere. Lad rocken rulle. Og som de siger til olympiaden. Lad legen begynde. Lad os starte musikken.

PLEINS PHARES

FRANSKMÆNDENE SPARKER DET IGANG MED STIL MED NOGLE FANTASTISKE POPSANGE.

Modsat de andre år, hvor bands startede med at spille tidligt, så tidligt at folk klagede, spiller det første band i år kl. 17.30.

Dette er en virkelig godt tidspunkt at starte med at spille, med tanke på at vi havde opvarmningsbands til at spille i silende regn. Alt vi kan tænke på, er hvor godt scenen kommer til at se ud, så snart mørket falder på og lysene tændes.

Plein Phares job er at få bolden til at rulle. Der er tale om et en vidunderlig trio med et minimalt set up og tilgang til musikken. Ingen dikkedarer, effekter, eller nogen form for show off. Bare rene guitarflader og fun pop. Selvom det regnede, var bandet i stand til at underholde publikum med danseglad musik i den silende regn. Hvilket syn!

Gode sange, med fantastiske backing vokaler på de rette steder. En perfekt måde at starte Emergenza Festival. En glimrende måde at sige “fuck off” til regnen. Lad os rocke og rulle!

DELIRIOUS MOB CREW

STOR LYD FRA SCHWEIZISKE DRENGE FRA DEN LILLE BY

Det andet band i aften, er et band fra en lille by nær Zurich i Schweiz. Forestil dig nu landet der flyder af chokolade, armbåndsur, banker og andre stereotype materielle ting. Og smid det så ud af vinduet. Schweiz er så meget mere end det. Schweiz er også fantastisk live musik. Dette er et glimrende eksempel på, hvor god den schweiziske musikscene er på nuværende tidspunkt.

Dette energiske band fra Zurich er et bundt energiske unge drenge, der mixer teknologi med beskidte guitarer. Hvis du mixer ind en god trommeslager, så har recepten der hedder Delirious Mob Crew. Bandet fik med deres radiovenlige sange, en karismatisk forsanger og deres fantastiske energi publikum til at synge og danse, trods det dårlige vejr.

AMOLI

NORGES GAVE TIL VERDEN

Vi snakker altid om, hvor gode de bands fra Norge er. Men tro os når vi siger, at der må være noget i denne befolknings DNA. For vi ser igen et fantastisk band.

Moderne dance pop sange, der kunne få alle andre sange i radioen til at skamme sig.

Bandet gøres op af en forsanger der bruger vokal effekter på den fede måde, en keyboardspiller, en DJ med loop maskine, en trommeslager der spiller med click-track og en gæstevokalist til toppe ensemblet op. Sangene er bare bomber der lander og sprænger. Den ene efter den anden. Vi har lige set Amoli givet os det bedste vi kunne få: Geniale sange.

Hvis Nico og Vinz eventuelt blev globale superstjerner, så skulle Amoli have lov til at lande på månen. Vi drysser ikke overflødigt glimmer over dette band. De er simpelthen de bedste popsmede Norge har. Hold øje. Dette band kommer til at være ude i hele verden snarest.

61 MINDS

EN SERIØS TROMMELEKTION

Det er ikke nemt at gå på scenen efter The Kyle Gass Band. Skuespilleren fra Hollywood, som også skriver sange på fuld tid i Tenacious D, var hovedattraktionen på vores scene klokken 21. Men efter det belgiske band havde spillet, føltes det som om, han var opvarmningsbandet. 61 Minds er den første gruppe med en kvindelig forsanger, som spiller på den internationale festival dette år. Bandet var i den grad til stede på scenen og spillede gode sange, som blev selvsikkert eksekveret. Rytmesektionen var tight og trommeslageren var simpelthen et monster bag trommesættet. Han havde et fænomenalt groove og mixede elektroniske og akustiske trommer, som han tilpassede til de velskrevne sange.

Den velsyngende og karismatiske forsanger bevægede sig rundt på scenen med en selvtillid så selv Taylor Swift kunne tage lektioner fra hende. Et fantastisk band. En fantastisk performance. Tak Belgien!

WALKING AFTER YOU

KOREA’S FINESTE ROCKMUSIKERE

123…...lad os rocke ud. Super, super energi fra dette hard rock kvinde band fra Korea. En performance vi alle sent vil glemme. Vi er stadig stakåndede efter skrigende og bevægelserne fra scenen. Vi blev alle suget ind i denne koncert, hvor der var mere energi i 30 minutter end de samlede solpaneler i hele Tyskland ville kunne producere.

Du skal ikke lade dig narre af deres smukke ydre og de små kroppe. Disse kvinder ved, hvordan man rocker ud og det var netop, hvad de gjorde. De havde viljen sangene og looket. En fantastisk performance fra de fire koreanere.

UNDERWOODS

ITALIENSK KREATIVITET LIGE FOR ØJNENE AF DIG

Dette firemands band fra norditalien er dybt originale. Deres musik er en skøn blanding af tunge lyde og lette elektroniske stemninger.

Forestil dig en blanding af The Mars Volta og Radiohead omkring deres “Kid A” periode og tilsæt nogle langsomme stemningsflader. Det er sådan Underwoods lyder. Det kræver en masse mod at spille denne type musik ved midnat, når publikum er trætte efter en lang dag foran scenen. Men Underwoods formåede stadig at fange folks opmærksomhed, med deres skæve og originale tilgang til musikken. Godt gået Italien!

OAKS ABOVE

ÆGTE CANADISK ÅND

Det var op til Canada at færdiggøre vores første dag på festivalen og det gjorde de på den perfekte måde. De havde nogle tekniske problemer før de skulle spille, men det kunne ikke lægge en dæmper på den verdensberømte canadiske ånd som bandet fremviste på bedste måde. Smukke melodier sunget af en lige så smuk stemme. Forsangeren fik med sin stærke fremtoning folk til at synge med på omkvædene. Stærke sange skrevet at denne kvintet fra Quebec. Hvilken måde at lukke den første dag på festivalen. Vi har haft regn og vind, men der er ingenting, der har kunne stoppe os fra at nyde en hel dag med gode bands. Dag et er overstået. Vi ses i morgen.

TILMELDING