Dag 2 på den internationale finale

Vejret blev bedre og musikerne delte scene med kendte bands

Dag 2 på den internationale finale

Emergenza Festival 08/12/2017

FRANK E LE FORME SONICHE

EN SMUK STRØM AF ITALIENSKE ORD

Dag to starter uden regn. Men efter nattens regnfald er festivalpladsen super mudret. Et perfekt bagtæppe til en rockfestival. Dagen starter med en rock gruppe fra Rom. Klokken er kun 14, hvilket er alt for tidligt for festivalgæster med tømmermænd. Men bandet er så godt, at publikum alligevel begynder at løbe mod scenen. To guitarer, bas, trommer og en masse vokal effekter.

Det er ikke svært at se, at disse drenge har brugt rigtigt lang tid på at finde den rette lyd og resultatet er simpelthen fantastisk. Det faktum at de synger på italiensk er kun et positivt karaktertræk i lydbilledet. De italienske ord flyder smukt og naturligt og det tyske publikum, (specielt kvinderne), er tryllebundne. En rigtig god performance og et stærkt set af sange.

SEMPERFIELD

TYSK TRIO: ROCKENS REDERE

Vi kigger på en rock trio der ligner en flok pæne drenge, der er på vej til et brullyp, men de er alt andet end pæne… Beskidte guitarer, bas og trommer der udsender den vildeste ‘fuck you’ attitude. Bandets lyd er en blanding af The Hives og The Vines. Gode sange kombineret med en fed lyd og en stærk performance. Rockens fremtid er sikret. Tak SEMPERFIELD!

INTERIEUR NUIT

NORMANDIETS FINESTE SANGSKRIVERE

Vi får nogle rigtigt gode popsange fra denne kvartet fra Normandiet. Der bliver skiftet mellem akustiske og elektriske guitarer og brugen af et elektrisk piano bekræfter, at sangskriveren i bandet bruger forskellige lyde til hver sang, hvilket gør settet varieret og spændende. Det er gode sange, der bliver leveret med passion og vigør. En perfekt koncert før en mindre pause. Nu er der to timer til det næste Emergenza band spiller, så vi skal ud og se nogle af festivalens headliners. På gensyn!

ANVILED

POLENS ELEKTRONISKE KONGER

Hvad er det vi lige har set? Hvad var det?

Er der nogen der kan forklare det? For det var så godt at jeg ikke har ord for det. Det var et af de mest interessante projekter vi har set i årevis og formentlig den første instrumentale gruppe, vi nogensinde har haft i den internationale finale.

Det var et spændende setup. Eksperimental elektronisk musik? Rock mixed med teknik? Dance club? Pop loops? Hvad var det? Det var musik som var perfekt til en klub, men det fungerede perfekt til en større rockscene på Tauberthal open air. Vi så en guitarist der skiftede mellem en loop maskine, et DJ set up og en chaos pad og en fantastisk trommeslager. Det her skal opleves live! Gør det!

SNARE COVER

LOOPS, LOOPS OG EN SYNGENDE ENGEL

Det ville være for let at sammenligne denne kunstner med Ed Sheeran, fordi han er et enmandsband med en loopstation og en akustisk guitar. Men lad mig sige en ting. Han er meget bedre. Hvorfor? Fordi han har en fantastisk stemme. Simpelthen en himmelsk stemme. Det bedste vi har hørt indtil videre. Fantastiske melodier, der bliver looped og blandet med beats. Denne japanske gentleman missede næsten gigget på grund af forsinkelser med hans fly og fordi flyselskabet bortkom hans musikudstyr. Men det hele faldt på plads i sidste minut. Det er vi glade for, da det er en koncert vi vil huske for evigt.

CALLUM CHYNOWETH BAND

“G’DAY PEOPLE, WE’RE BRILLIANT!”

Og ja de er. En simpel trio med brilliante melodier. Rock og gode melodier er faktisk hovedingredienserne for at lave gode pop sange og det er netop, hvad dette band kan. Denne fantastiske trio burde være at finde i radioen over hele verden. Hvis de ikke er det om tre år, er det fordi musikindustrien ikke kan kende skidt fra kanel. Men lyt til deres sange når du kan, for du vil ikke blive skuffet. De er ganske enkelt gode.

THE TRUEMEN

SELVTILLIDSFYLDTE ENTERTAINERE FRA VEST TYSKLAND

Vi har lige set det mest interaktive set indtil videre.

Det er sandt at disse drenge har en hjemmebanefordel og kan tale og kommunikere på tysk. Men de var sjove, varme og intelligente nok til at vide, at for meget snak kan ødelægge et godt set. Men de gjorde det helt perfekt, med en blanding af gode sange og kommunikation med publikum. De spillede gode sange med stærke vokalharmonier. Deres setup bestod af piano, guitar, akustisk guitar og en solid rytme sektion. De var gode til at få folk til at synge med på omkvædene, hvilket var fedt at se. Selvtillidsfyldt, brilliant og meget tysk.

STILL AWAKE

METAL METAL METAL

Langt hår, lange jakker, heavy guitarer og dobbeltpedal. Men det er ikke kun metal, det er melodisk metal. Still Awake spiller den type old

school metal, der virkelig kræver talent at udføre. Specielt på vokalsiden. Alt er faktisk fokuseret omkring vokalen, som til tider bliver helt operaagtig. Den karismatiske, kvindelige forsanger leverer vokalen perfekt. Det hele spiller godt sammen med den stærke guitarlyd og bassistens og guitaristens hurtige spil. Det hele er toppet af med keyboardflader, der skaber sammenhæng i lydbilledet. En fantastisk indsats fra dette tyske band.

HUANASTONE

VI ER COOL, VI ER SVENSKE OG VI ER KOMMET FOR AT GIVE DIG ET LOS I RØVEN

Dybt, beskidt og dynamisk. Doom guitar og en dyb stemme fra forsangeren. Stoner rock med blues vibes. Man kommer til at tænke på Kyuss og Queens of the stone age. Men de er meget mere end det. De er stilbevidste, meget svenske og meget cool. De ligner fødte rockstjerner. De hører til på en scene, og vi er glade for at de spillede på vores til Taubertal open air festival.

VOSEM PO GRINVICHU

RUSLANDS NÆSTE STORE STADION BAND

Det er op til Vosem po Grinvichu at lukke scenen på den anden aften af vores internationale festival.  

Ordet “international” ville ikke betyde noget, med mindre vi har et russisk band på scenen. Det er stadion rock a la Coldplay og Ruslands svar til den vestlige verden. Og de viser os, hvordan man gør det ordentligt. De skriver storladne radiovenlige sange, som kunne konkurrere med selv de bedste melodier, der bliver spillet i radioen i dag. En fantastisk måde at afslutte den anden aften, efter en maraton dag. Klokken er 01, vi er trætte, glade og fulde af øl. Spasiba Russia!

TILMELDING